Brutalno ubistvo

Sa 155 metaka likvidiran policajac koji je učestvovao u hapšenju El Chapovog sina

Objavljeno: 07.11.2019. u 22:35

Prema izvještajima 30-godišnji oficir, identifikovan samo kao Eduardo, ubijen je ispred tržnog centra u gradu Culiacanu u Mexicu

Elitni policajac koji je pomogao u hapšenju sina El Chapa upucan je 155 puta u brutalnoj egzekuciji na parkingu, prenosi The Sun

Prema izvještajima 30-godišnji oficir, identifikovan samo kao Eduardo, ubijen je ispred tržnog centra u gradu Culiacanu u Mexicu.

On je prošlog mjeseca pomagao pri hapšenju Ovidia Guzmana, sina narkobosa Joaquina Guzmana El Chapa.

Ovidio Guzman odmah je pušten.

Prema lokalnim medijima, žrtva je bila član operacije koju su pokrenule vlasti kako bi uhapsili sina El Chapa i izručili ga SAD.

Izveštaji kažu da je Guzman priveden 17. oktobra tokom sukoba policije i pristalica kartela Sinaloa u gradu Culiacanu.

Navodni članovi bande odani Guzmanu tada su izazvali haos na ulicama, a 28-godišnjeg sina El Chapa vlasti su odmah pustile.

Na snimcima se vidi trenutak kada crveni automobil prati bijeli automobil na parkingu, prije nego što bar dva naoružana napadača navodno pucaju na policajca 155 puta.

Izvještaji kažu da je žrtva postala službenik Nacionalne policije 2013. godine i posljednji put bila je u pratnji podsekretara javne sigurnosti Carlosa Alberta Hernandeza Leyva.

Nije jasno da li je policajac u trenutku napada bio na dužnosti, iako je navodno sa sobom nosio pištolj.

Lokalne vlasti istražuju incident, iako tek treba da utvrde da li iza navodnog ubistva stoji kriminalna banda.

https://www.thesun.co.uk/news/10299827/cop-arrested-el-chapos-son-cartel-shot-155-times-brutal-car-park-execution/

Izvor:   The Sun

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije