open-navfaktor-logo
search
Hapšenje u Pofalićima
Sarajlija fizički napao policajce, pretresli mu stan i našli veću količinu marihuane
Sarajevska policija jučer je u akciji kodnog naziva "Drina" pretresla stan na Pofalićima i uhapsila muškarca rođenog 1983. godine, zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.
07.05.2021. u 10:31
get url
text

Naime, pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga najprije su pokušali legitimisati Irmina B., koji je tom prilikom fizički nasrnuo na policajce, nanijevši im lakše povrede.

Nakon toga je savladan i uhapšen, a policija je pribavila naredbu za pretres njegovog stana u Drinskoj ulici u ovom naselju.

Prilikom pretresa pronašli su i oduzeli jednu PVC kesu sa marihuanom, težine 250 grama, šest PVC paketića s istom materijom, težine 50 grama, te digitalnu vagu s ostacima iste materije.

{$galerijaFotografija}

- Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti lišili slobode I. B. i predali ga u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela - navodi se u informaciji MUP-a KS.

akcija Drina, marihuana, 07.05.2021.
1 od 2
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.