open-navfaktor-logo
search
MUP SBK
Sarajlija u Kiseljaku "pao" s kilom spida u autu
Osim droge, tokom pretresa su policajci pronašli i municiju za automatsko oružje, kalibra 7,62 mm
15.08.2019. u 10:05
get url
text

Policija Srednjobosanskog kantona podnijela je nadležnom tužilaštvu izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga protiv 33-godišnjeg V. H. iz Sarajeva, nakon što je kod njega pronađeno i oduzeto oko kilogram materije za koju se sumnja da se radi o spidu.

Kako saznajemo, on je priveden prethodnog vikenda u Kiseljaku, nakon što su, provodeći planske aktivnosti usmjerenih na suzbijanje zloupotrebe opojnih droga, pripadnici PS Busovača, PS Kiseljak i Sektora krim-policije PU Travnik, presreli i kontrolisali "citroen C4" kojim je upravljao ovaj Sarajlija.

Akcija je provedena usred dana, oko 13 sati, u Sarajevskoj ulici u općini Kiseljak.

Osim droge, tokom pretresa su policajci pronašli i municiju za automatsko oružje, kalibra 7,62 mm, pa je ovaj muškarac prijavljen i za nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

- Navedene aktivnosti predstavljaju nastavak planske odlučne borbe protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, kojom prilikom su prikupljena određena operativna saznanja koja će biti korištena u toku istražnih radnji koje će se kontinuirano poduzimati i u narednom periodu - naveli su iz MUP-a SBK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.