open-navfaktor-logo
search
Urušila se konstrukcija
Sedam radnika iz Sarajeva povrijeđeno na gradilištu u Olovu
Nezvanično saznajemo da se radi o radnicima firme Sela d.o.o. Sarajevo, koji su bili angažirani na izlijevanju betonske ploče
03.10.2018. u 13:55
get url
text

Sedam radnika građevinske firme iz Sarajeva povrijeđeno je jutros u nesreći koja se dogodila na gradilištu Banjsko-rekreativnog centra "Aquaterm" u Olovu, potvrđeno nam je iz MUP-a ZDK.

Nesreća se dogodila jutros oko 9.15 sati, kada je prilikom izvođenja građevinskih radova došlo do odvajanja i urušavanja konstrukcije na gradilištu.

- Sedam radnika zadobilo je povrede, od čega je jedan radnik teže povrijeđen, ali povrede nisu opasne po život - potvrdila nam je glasnogovornica MUP-a ZDK Aldina Ahmić.

Svi povrijeđeni prevezeni su u olovski Dom zdravlja, nakon čega su upućeni u Klinički centar Sarajevo na dalje zbrinjavanje.

- Mjesto događaja je osigurano i vrše se pripreme za početak uviđaja, nakon čega će biti poznati uzroci i okolnosti ove nesreće - kazala nam je Ahmić.

Nezvanično saznajemo da se radi o radnicima firme Sela d.o.o. Sarajevo, koji su bili angažirani na izlijevanju betonske ploče.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.