Urušila se konstrukcija

Sedam radnika iz Sarajeva povrijeđeno na gradilištu u Olovu

Objavljeno: 03.10.2018. u 13:55 Autor: M. M.

Nezvanično saznajemo da se radi o radnicima firme Sela d.o.o. Sarajevo, koji su bili angažirani na izlijevanju betonske ploče

FOTO: RADIO OLOVO

Sedam radnika građevinske firme iz Sarajeva povrijeđeno je jutros u nesreći koja se dogodila na gradilištu Banjsko-rekreativnog centra "Aquaterm" u Olovu, potvrđeno nam je iz MUP-a ZDK.

Nesreća se dogodila jutros oko 9.15 sati, kada je prilikom izvođenja građevinskih radova došlo do odvajanja i urušavanja konstrukcije na gradilištu.

- Sedam radnika zadobilo je povrede, od čega je jedan radnik teže povrijeđen, ali povrede nisu opasne po život - potvrdila nam je glasnogovornica MUP-a ZDK Aldina Ahmić.

Svi povrijeđeni prevezeni su u olovski Dom zdravlja, nakon čega su upućeni u Klinički centar Sarajevo na dalje zbrinjavanje.

- Mjesto događaja je osigurano i vrše se pripreme za početak uviđaja, nakon čega će biti poznati uzroci i okolnosti ove nesreće - kazala nam je Ahmić.

Nezvanično saznajemo da se radi o radnicima firme Sela d.o.o. Sarajevo, koji su bili angažirani na izlijevanju betonske ploče.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije