Nakon što je na ovogodišnjem Roland Garrosu igrala u pripijenom crnom kombinezonu, Sereni Williams zabranili su buduće nastupe u provokativnoj odjeći.

- Otišla je predaleko. Takve stvari nisu prihvatljive na teniskom terenu. Morate poštovati igru i mjesto na kojem se igra - obrazložio je rigoroznu zabranu za Tennis Magazine predsjednik French Opena Bernard Giudicelli kojeg, s ostatkom teniskih vrha, očito nije dirnula simbolika Serenina modnog odabira.

- Ovo je za sve majke koje su prošle tešku trudnoću i sve što dolazi nakon nje kako bi ponovno bile na sto posto i vjerovale u sebe. To je poruka moje odjeće - izjavila je Serena nakon pobjede te je kasnije otkrila i da joj uska odjeća pomaže u sprječavanju nastanka krvnih ugrušaka.

No teniserka je sada pronašla savršen način da se osveti teniskom vrhu za rigoroznu zabranu, a svojim posljednjim outfitom za US Open osvojila je ogromne simpatije javnosti.

Serena je nastupila u crnoj baletnoj haljinici s jednim otkrivenim ramenom nastaloj u suradnji poznatog sportskog brenda i dizajnera Virgila Abloha, osnivača modne kuće Off-White i najnovijeg kreativnog direktora Louisa Vuittona.

Kolekcija dvaju brendova nosi simbolični naziv Queen (Kraljica) i inspirirana je upravo Serenom i njenim nevjerojatnim sportskim uspjesima, piše Harper's Bazaar.

Idućeg dana, Serena je nastupala protiv Njemice Carine Witthoeft, a za tu je prigodu odabrala istu haljinu s tilom, ali u boji lavande. I na tom meču ponovo je pobijedila te će se u trećem kolu susresti sa sestrom Venus Williams, a nastupom na US Openu dokazala je da odjeća nema veze s izvedbom na terenu.