open-navfaktor-logo
search
Porodični biznis
Sina poznatog automafijaša traže zbog otimačine "golfa" na Trebeviću
Maskirani trojac vlasnika automobila i njegovu djevojku zaskočio je oko 22 sata, nedaleko od hotela, gdje su ih uz prijetnju vatrenim oružjem natjerali da izađu iz vozila, a potom su pobjegli u nepoznatom pravcu
25.10.2018. u 15:26
get url
text

Nebojša Marinković, koji je uhapšen na Palama zbog sumnje da je preksinoć ispred hotela "Pino Nature" na Trebeviću, zajedno sa dvojicom saučesnika, oteo "golf 5" od B. A. iz Sarajeva, predat je u nadležnost sarajevskog Tužilaštva.

Njemu je određeno 24-satno zadržavanje, a nakon što bude ispitan bit će odlučeno o daljim mjerama koje će protiv njega biti poduzete.

Ukradeni automobil, kako saznajemo, pronađen je u "šteku" na području Pala.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo je ranije saopćeno da je za Marinkovićevim saučesnicima, čiji identitet je policiji poznat, raspisana potraga. Faktor saznaje da se traga za Đ. C. i N. L., momcima mlađe životne dobi, koji dosad nisu dolazili u sukob sa zakonom.

Zanimljivo je, međutim, da je jedan od njih sin jednog od zvučnijih automafijaša iz Istočnog Sarajeva, koji je obuhvaćen i optužnicom u predmetu "Volan". U ovom predmetu, kao što je poznato, optuženo je čak 27 osoba, većinom sa područja Istočnog Sarajeva, a koje se terete za krađe vozila uglavnom na području Kantona Sarajevo.

Maskirani trojac vlasnika automobila i njegovu djevojku presreo je oko 22 sata, nedaleko od hotela, gdje su ih uz prijetnju vatrenim oružjem natjerali da izađu iz vozila, nakon čega su se udaljili u nepoznatom pravcu.

Brzom reakcijom i dobrom saradnjom pripadnika sarajevske i paljanske policije, počinioci su ubrzo identifikovani, a ukradeno vozilo je pronađeno, te će biti vraćeno vlasniku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.