Uhapšeno je šest osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, te primanja dara i drugih oblika koristi.

Uhapšeni su sprovedeni u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih, nakon čega će u zakonskom roku biti predati na daljnju nadležnost Tužilašvu Bosne i Hercegovine.

- Prilikom pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta određena količina dokumentacije, 13 satova kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. Navedena operativna akcija je realizovana po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, a u saradnji sa policijskom službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske - navedeno je u saopćenju.

Ranije danas je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine saopćeno da policijski službenici SIPA-e na području Banje Luke provode akciju koja je usmjerena na ukupno šest osumnjičenih osoba, uposlenih u Upravi za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine.