Pranje novca

SIPA privremeno oduzela poslovnu dokumentaciju od pet firmi

Objavljeno: 11.12.2019. u 15:35

Dokumentacija je izuzeta na području Banje Luke, Čitluka, Gradačca i Širokog Brijega,  a zbog postojanja osnova sumnje da su  počinjena krivična djela nedopuštena trgovina i pranje novca u sticaju

FOTO: Ilustracija

Policajci Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), postupajući po naredbama Općinskog suda u Širokom Brijegu, danas su na području Banje Luke, Čitluka, Gradačca i Širokog Brijega,  preduzeli aktivnosti na privremenom oduzimanju predmeta od pet pravnih lica, zbog postojanja osnova sumnje da su  počinjena krivična djela nedopuštena trgovina i pranje novca u sticaju.

Prilikom realizacije naredbi, privremeno je oduzeta poslovana dokumentacija koja će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku, saopćeno je iz ove policijske agencije.

- U vezi s navedenim, SIPA je 13.9.2018. godine, nadležnom tužilaštvu podnijela izvještaj o počinjenim krivičnim djelima i izvršiocima zbog postajanja osnova sumnje u počinjenje krivičnog djela pranje novca u ukupnom iznosu od 1.510.043,46 KM - navodi se u saopćenju SIPA-e.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije