open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno
SIPA u akciji "Posrednik" uhapsila dvojicu policajaca iz KS i ZDK
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su jučer i danas u sklopu operativne akcije "Posrednik" uhapsili dvojicu policajaca.
31.03.2022. u 10:47
get url
text

VEZANI TEKST - Osam uhapšenih zbog sumnje da su za 200-300 eura osiguravali izdavanje lažnih potvrda o vakcinaciji

Kako su saopčili iz SIPA-e, jučer su uhapsili policijskog službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. Nakon raspisane potrage za još jednim osumnjičenim, danas je na Graničnom prijelazu Bosanska Gradiška uhapšen policijski službenik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

- Osobe su uhapšene zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivična djela "Dogovor za činjenje krivičnih djela", "Davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem" i "Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja" propisanih Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine. Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, uhspšene osobe će biti predate u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Iz Tužilaštva KS potvrđeno je da im je jutros predato osam osumnjičenih u akciji "Posrednik". Kako su dodali, oni se terete, između ostalog, da su se udružili u grupu u proteklom periodu i za 200-300 eura posredstvom službene osobe iz JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo osiguravali izdavanje lažnih potvrda o vakcinaciji na području Kantona Sarajevo i Zeničko-dobojskog kantona.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.