open-navfaktor-logo
search
Akcija "Jasen"
SIPA zaplijenila veću količinu oružja, jedna osoba uhapšena
Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su u sklopu akcije kodnog naziva "Jasen" otkrili i privremeno oduzeli veću količinu oružja i minsko-eksplozivnih sredstava u Modriči, te je uhapšena jedna osoba.
23.08.2018. u 16:27
get url
text

Prema informacijama iz SIPA-e, po naredbama Osnovnog suda u Modriči i dobojskog Okružnog tužilaštva pretresena je jedna lokacija na području Modriče. 

- Tokom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto 12 ručnih bombi, dvije minobacačke granate 60 milimetara, puškomitraljez M72, poluautomatska puška, dvije lovače puške bez odobrenja, 477 komada municije kalibra 7,62 milimetra, 94 komada pištoljske municije, 37 komada lovačke municije (patroni), vojna oprema (okviri za municiju, ambalaža i drugo) i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku - saopćeno je iz SIPA-e.

Jedna osoba uhapšena je zbog sumnje da je počinila krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materijala.

- Uhapšeni je priveden u službene prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, nakon čega će biti predat na dalje postupanje nadležnom tužilaštvu - navodi se u saopćenju.

Akcija je provedena uz podršku policajaca MUP-a RS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.