open-navfaktor-logo
search
Okružni sud Banja Luka
Sipala joj otrov u kafu: Produžen pritvor Banjalučanki osumnjičenoj za pokušaj ubistva radne kolegice
Okružni sud Banja Luka produžio je pritvor za još dva mjeseca Nini Ninković (57) osumnjičenoj za pokušaj ubistva, odnosno da je radnoj kolegici sipala otrov u kafu.
20.01.2023. u 13:12
get url
text

- Po ovom rješenju pritvor prema osumnjičenoj može trajati najduže dva mjeseca, odnosno do 21. marta 2023. godine – navedeno je u odluci.

Kako je saopćeno iz banjalučkog suda, pritvor je produžen iz pritvorskih razloga b i v, odnosno bojazni da bi boravkom na slobodi mogla utjecati na svjedoke, kao i zbog bojazni da će ponoviti ili dovršiti krivično djelo.

Ninković je bila zaposlena u Pedagoškom zavodu RS-a u Banjoj Luci, a iz Okružnog javnog tužilaštva je ranije saopćeno da je osumnjičena da je od 8. do 21. decembra 2022. godine, sipala u kafu oštećenoj T. S. iz Banje Luke, materiju opasnu po život i zdravlje u namjeri da je ubije. Oštećena je zajedno sa njom radila u Pedagoškom zavodu i bila načelnica jednog od odjeljenja.

Sve su snimile nadzorne kamere koje su postavljene u prostoriju, nakon što je oštećena posumnjala da se nešto dešava i sve prijavila policiji. Vještačenjem je utvrđeno da su se u kafi nalazili mravocid, kao i natrijev hipoklorit, jedan od sastojaka sredstva za čišćenje "domestos".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.