open-navfaktor-logo
search
Mike Dean u problemima
Skandal u Engleskoj: Sudija dobio prijetnje smrću jer je pokazao dva crvena kartona
Mike Dean (52), britanski fudbalski sudija, tražio je da ne sudi utakmicu Premier lige predstojećeg vikenda, jer je na društvenim mrežama dobio uvrede i prijetnje smrću.
08.02.2021. u 19:50
get url
text

Kako piše The Guardian engleski arbitar prjetnje je dobio nakon što je isključio dvojicu fudbalera u dvije odvojene utakmice.

Riječ je o crvenim kartonima koje je pokazao veznjaku West Hama Tomasu Součeku, koji je tokom utakmice s Fulhamom (0:0) laktom nenamjerno udario Aleksandra Mitrovića, a što je trener West Hama David Moyes nazvao "sramotnom odlukom".

Nekoliko dana ranije na otvaranju meča Manchester United - Southampton isključio je gostujućeg igrača Jana Bednareka, a Crveni đavoli su to iskoristili i ovaj meč riješili su u svoju korist sa 9:0.

U oba slučaja Dean je gledao VAR, a obje situacije u sudijskoj komisiji Fudbalskog saveza Engleske su procijenili da je pogriješio.

Zbog svega što se dogodilo iskusni sudija je tražio da bude oslobođen suđenja u sljedećem kolu.

- Prijetnje koje je Mike dobio su neprihvatljive i podržali smo ga u odluci da sve prijavi policiji. Niko to ne bi smio trpjeti - poručio je Mike Riley, direktor sudijskog udruženja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.