open-navfaktor-logo
search
Sezona počela ranije
Skijalište u Antaliji atrakcija za turiste: Kupanje u moru i skijanje u istom danu
Skijalište u Antaliji jedinstvena je atrakcija te turske prijestolnice turizma koja je na svjetskoj turističkoj karti poznata po Sredozemnom moru, dugim pješčanim plažama, sunčanju, historijskim i prirodnim ljepotama, kao i bogatoj kulturno-historijskoj baštini i luksuznim smještajnim ponudama, javlja Anadolija.
10.01.2022. u 18:58
get url
text

Svega 50-ak kilometara od središta najpopularnijeg ljetovališta u Turskoj nalazi se i lijepo uređeno skijalište sa četiri žičare namijenjene skijašima i snowboarderima.

Amateri i profesionalci na tom skijalištu imaju priliku uživati u pet kilometara dugoj stazi koja je trenutno pokrivena jednometarskim snijegom.

 

Osman Ozaydin, zadužen za staze ski centra i ski trener, rekao je da je skijaška sezona ove godine počela ranije nego inače.

- Oko 70 posto naših gostiju su stranci. Imamo goste uglavnom iz Rusije, Njemačke, Holandije i Velike Britanije. Odlično je uloženo u naše objekte. Imamo sedam ski staza. Imamo i staze od 4.500 i 3.200 metara - kazao je Ozaydin.

 

Kristina Malova, ruska turistkinja, rekla je da joj se izuzetno sviđa ski centar u Antaliji kojeg prvi put posjećuje.

Ističući da se Saklikent razlikuje od bilo koje druge planine koju je posjetila, Malova je kazala da je tamo imala i pomoć instruktora koji su je osposobili za skijanje.

- Veoma je ugodno provesti odmor u Turskoj jer smo mogli plivati i skijati tokom istog dana - dodala je Malova.

 

Turist iz Holandije Vedat Kosan rekao je da je s porodicom svake godine skijao u Švicarskoj i Austriji, ali da su ovog puta odabrali Antaliju.

- Klima je specifična. Temperatura u centru Antalije je bila 22 stepena. Otišli smo na plažu, a onda smo došli da skijamo. Saznali smo da će snijega biti do aprila, pa ćemo ponovo doći - kazao je Kosan.

 

I Selma Karabelen iz Belgije uživa na zimovalištu, ali i na plažama u Antaliji.

- Uživamo u snijegu. Veoma je iznenađujuće otići na kupanje i skijanje istog dana - rekla je Karabelen.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.