Subota, 23.09.2023.
FOTO: Ajdin Cocalić

Službenici Općine Stari Grad pušteni, svjedočit će u predmetu protiv Hadžibajrića

Troje pomoćnika načelnika Općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića, te općinski pravobranilac, koji su jučer privedeni u FUP na saslušanje, nakon što su dali izjavu, pušteni su na slobodu.

VEZANI TEKST - U FUP će biti privedena tri Hadžibajrićeva pomoćnika i općinski pravobranilac

Informaciju je za Faktor potvrdila Damira Softić, stručna saradnica u Tužilaštvu KS.

Kako je pojasnila, oni su izrazili spremnost na saradnju sa Tužilaštvom koje provodi istragu u ovom slučaju, te im je dodijeljen status svjedoka. 

Pripadnici Federalne uprave policije jučer su po nalogu Tužilaštva KS nastavili pretrese u okviru akcije kodnog naziva "Start", a u kojoj je ranije uhapšen načelnik ove općine Ibrahim Hadžibajrić.

Iz Tužilaštva je tada saopćeno da niko nije uhapšen, a da će u prostorije FUP-a biti privedena tri pomoćnika načelnika i pravobranilac, koji će biti ispitani od postupajućih tužilaca, nakon čega će biti poznato više detalja, kao i njihovo svojstvo.

Riječ je o pomoćnicima načelnika za investicije i komunalne poslove Adisu Hadžoviću, pomoćnici načelnika za privredu Aldiani Kavazović, pomoćnici načelnika za imovinsko-pravne, geodetske poslove i katastar i stambene poslove Adeli Plakalo, te prvobraniocu Enesu Smajloviću.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh