Mary Dyson, Abby Jackson, Amy Steenburg i Allison King četiri su sestre koje su poginule kada se bijela limuzina, u kojoj su vozile zajedno sa muževima, devet prijatelja i vozačem zabila u znak “Stop” pri brzini od 120 km/h.

- One su bile kao četiri mušketira. Naši roditelji su u šoku. Imali su nas, sedmero braće i sestara, a sad smo ostali bez njih četiri - dodao je jedan od braće poginulih sestara dok je sa suzama u očima pred porodičnim domom razgovarao s novinarima.

Amy Steenburg, najmlađa sestra, slavila je rođendan. Prije samo dva mjeseca udala se. Suprug ju je htio iznenaditi izletom po njihovom kraju, pa je za rodbinu i društvo unajmio autobus kojim su trebali ići u obilazak lokalnih vinarija i pivnica.

Međutim, autobus se pokvario, pa je tražio zamjenski prijevoz i unajmio dugu bijelu limuzinu, u koju je stalo svih 18 zvanica.

Limuzina se spuštala nizbrdo cestom i odjednom se zabila u znak "Stop", pa u parkirana vozila koja su pokosila dvoje prolaznika i ubila ih. Zatim je nastavila dalje preko travnjaka i zabila se u stabla uz cestu ispred trgovine. Svih 18 ljudi u limuzini bilo je mrtvo.

- Tek su započele sa svojim životima, najstarija je imala 35, a najmlađa 30 godina. Bile su mlade i uspješne. Neke od njih imale su i djecu - ispričala je na mjestu nesreće njihova tetka.  Među zvanicama u limuzini bio je još jedan mladi bračni par, Shane i Erin MacGowan, koji su se vjenčali u junu. Svi putnici u limuzini bili su dosta bliski, jedni drugima su bili kumovi, prijatelji... - kazao je brat poginulih sestara.

Policija još uvijek ne zna šta je uzrok nesreće. Rodbina pretpostavlja da su na nizbrdici otkazale kočnice. Poseban tim istražitelja radit će na slučaju sljedećih dana.

Ovo je najteža saobraćajna nesreća u Americi u posljednjih deset godina.