open-navfaktor-logo
search
Prijavili ih
Spasili zlatnog retrivera koji se smrzavao na planini, a onda su doživjeli neprijatnost
Kujica zlatnog retrivera prije dvije sedmice nestala je u Wicklowu, u Irskoj. Na planini Lugnaquilli joj se izgubio svaki trag.
23.02.2021. u 18:16
get url
text
Spašavanje retrivera

Srećom, pronašli su je planinari Jean-Francois i Ciara, a snimak njenog spašavanja objavili su na TikToku.

Promrzli pas nije mogao stajati, ni hodati pa ju je Jean-Francois prvo omotao u svoju odjeću, a onda svezao za ruksak te stavio na leđa. Pješačili su 10 kilometara nizbrdo kako bi je ugrijali i nahranili u svom domu. Trebalo im je pet sati, a čim su stigli doma, kontaktirali su Centar za spašavanje životinja Ash. Kujica je kasnije spojena sa vlasnicom.

Ali, par je prijavljen za kršenje epidemioloških mjera u Irskoj, da su otišli dalje od pet kilometara od kuće, koliko je dozvoljeno propisanim mjerama. Naime, par se nalazio na zakonskoj udaljenosti od odmorišta u kojem su odsjeli, ali je ta lokacija udaljena gotovo 50 kilometara od njihovog doma. Radi se o ljekarima, a u odmaralište su stigli zbog psihološke pomoći koja se tamo nudila zdravstvenim radnicima. Iz ustanove su rekli da su ugostili medicinske sestre, ljekare i njegovatelje koji su trebali predah, te da su se slijedili svi sigurnosni protokoli.

 

@jeanfrancoiswillem

#dog #lostdog #rescue #mountain #pet #ireland #lost #dublin @ciaranolan05

♬ Surrender - Natalie Taylor

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.