open-navfaktor-logo
search
Isporučen iz Zenice
Srećko Trifković sa prijedlogom za pritvor doveden u Okružni sud u Banjoj Luci
25.07.2019. u 13:25
get url
text

Tužilaštvo RS zatražilo je pritvor za Srećka Trifković, osumnjičenog  za ubistvo Banjalučanina Damira Ostojića (43) zvanog  Šijan i pokušaj ubistva njegove supruge Sandre Jošić (41) u septembru prošle godine.

Kako saznajemo u tužilaštvu,  razlozi za pritvor su opasnost da će boravkom na slobodi uništiti, sakriti, falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, uticati na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

Pritvor je predložen i zbog težine krivičnog djela, načina i posljedica izvršenja i što bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda – uznemirenje javnosti.

Trifković je sa prijedlogom za pritvor danas predat Okružnom sudu Banja Luka, gdje će sudija za prethodni postupak donijeti odluku ostaje li iza rešetaka ili će eventualno biti pušten da se brani sa slobode.

Trifkovića su prekjučer, po izlasku iz devetomjesečnog pritvora u KPZ Zenica, preuzeli pripadnici Jedinice žandarmerije Banja Luka. U pritvoru u Zenici bio je zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu dva policajca u Sarajevu.

Policija RS je u maju ove godine dostavila tužilaštvu dopunu izvještaja protiv Srećka Trifkovića zbog sumnje da je 26. na 27. juli 2018. godine u Sarajevu, zajedno sa Stefanom Samardžijom i Milošem Obradovim, ukrao vozilo "škoda octavia", nakon čega su vozilo skrivali na nepoznatoj lokaciji u Sarajevu.

Sumnjiče da su zatim 31. jula 2018. godine automobil prevezli na područje Banje Luke, gdje su ga držali na skrivenom mjestu, sve do 5. septembra 2018. kada su sva trojica, u dogovoru sa još najmanje jednim, za sada nepoznatim izvršiocem, navedeno vozilo koristili za neposredno praćenje Damira Ostojić i Sandre Jošić, u koje je pucano 5. septembra 2018.godine u blizini njihove porodične kuće.

MUP RS Trifkovića sumnjiči da je bio organizator ove likvidacije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.