Koban odmor

Starica iz BiH se utopila u moru u Herceg Novom

Objavljeno: 24.08.2019. u 12:25

Kupanje u moru za nju je bilo kobno, kao i za još troje starijih utopljenika proteklih sedam dana, navode ljekari sa internog odjeljenja Bolnice Meljine

Starija gospođa je bolovala od dijabetesa

FOTO: RTCG

Sedamdesetdvogodišnja državljanka BiH utopila se jučer popodne u Herceg Novom, u blizini plaže kod Hunguest hotela Sun resort na Toploj, potvrdili su Radiju Jadran u hercegnovskoj policiji.

Iz službe Hitne pomoći su utopljenicu prebacili u Opštu bolnicu Meljine. Na internom odjeljenju su mogli samo da konstatuju smrt, najvjerovatnije usljed infarkta ili moždanog udara.

Starija gospođa je bolovala od dijabetesa, a prethodnih se dana, komšinici koja je bila s njom na moru, žalila na probleme sa zdravljem. Kupanje u moru za nju je bilo kobno, kao i za još troje starijih utopljenika proteklih sedam dana, navode ljekari sa internog odjeljenja Bolnice Meljine.

Prema njihovim navodima, ne pamte da je kao ovog ljeta bilo toliko slučajeva utapanja starijih ljudi u Herceg Novom.

Iz bolnice su apelovali na sve, pogotovo one starije dobi, da budu kritičniji i obazriviji prema sopstvenim mogućnostima, da redovno koriste terapije, da izbjegavaju nagle ulaske u more, pogotovo u periodu od 10 do 17 sati, da paze na ishranu, piju dosta tečnosti, čajeve i limunade, prenosi RTCG.

Izvor:   RTCG

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije