open-navfaktor-logo
search
Ugodnija putovanja
Stjuardesa otkrila kako dobiti besplatno piće tokom leta
Let avionom nije uvijek najudobnije putovanje, pa je jedna stjuardesa otkrila kako svoja putovanja možete učiniti mnogo ugodnijim.
26.10.2021. u 09:06
get url
text
Avion, unutrašnjost

Neimenovana stjuardesa sa više od 15 godina iskustva u velikoj kanadskoj aviokompaniji otkrila je kako možete dobiti prilično dobre stvari.

Ako putnici insistiraju na davanju napojnice, kao što je zadržavanje "ostatka kusura", ta gesta se može višestruko vratiti, piše Unilad.

Iako je napomenula da je članovima posade rečeno da isprva odbiju napojnicu, dozvoljeno im je da je prihvate ako je putnik nastavi nuditi.

Međutim, većina aviokompanija sada prihvata samo kartice.

- Nikada to ne očekujemo. Ali ako ljudi žele da pokažu zahvalnost posadi, poklon kartica za Tima Hortonsa ili Starbucks je veoma dobra stvar - rekla je. Dodala je da na prosječnom domaćem letu obično postoje "dva pilota i ne više od četiri stjuardese", što znači da je lakše uključiti sve u poklon.

Navodno se čak i besplatno piće može "utvrditi" kroz davanje slatkiša ili drugih poslastica za posadu. Stjuardesa je napomenula da to nije garant, ali jeste vjerovatno jer se posada osjeća cijenjenom.

Kat Kamali, još jedna stjuardesa, objasnila je da se let može "dramatično" promijeniti u odnosu na poklon karticu od samo 5 funti.

- Znat ćemo kako izgledaš i znat ćemo gdje sjediš - dodala je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.