open-navfaktor-logo
search
Prevezen u KCUS
Sudski policajac ranio muškarca u Sarajevu prilikom hapšenja
Muškarac je ranjen jutros u pucnjavi u sarajevskom naselju Otes, potvrđeno je za Faktor u MUP-u Kantona Sarajevo.  
15.02.2023. u 10:19
get url
text

Kako je za Faktor kazala Mersiha Novalić, glasnogovornica MUP-a Kantona Sarajevo, dojava o pucnjavi u ulici Seada Sinanovića do broja dva zaprimljena je u 8.30 sati.

- Jedan muškarac prevezen je u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) radi ukazivanja pomoći - navela je Novalić.

Prema njenim riječima, službenici MUP-a KS i dežurni tužilac su na terenu, a muškarac koji je ranjen nije životno ugrožen.  

Kako smo saznali, službenik Sudske policije FBiH prilikom provođenja službene radnje ranio je muškarca.

Kako javlja Fena, službenici Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo danas su u 8.30 sati na području općine Ilidža postupali po naredbi Općinskog suda u Sarajevu kojom je naloženo hapšenje osuđenog B. S. sa adrese stanovanja, a koji je od ranije poznat pravosudnim i policijskim organima, radi izdržavanja kazne zatvora.

Tom prilikom službenik Sudske policije u Federaciji BiH je upotrebio vatreno oružje.

O tome je Sudska policija u Federaciji BiH obavijestila nadležnu policijsku upravu i Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo, koji su na mjestu događaja i vrše uviđajne radnje.

Nakon završetka uviđajnih radnji i prikupljanja svih informacija o predmetnom događaju Sudska policija u Federaciji BiH će o svim saznanjima blagovremeno informisati javnost, saopćeno je iz te policije. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.