open-navfaktor-logo
search
Priznanje krivice
Sugrađanina ubio iz kubure: Banjalučanin osuđen na godinu zatvora za ubistvo iz nehata
Osnovni sud Banja Luka osudio je Banjalučanina Marka Gudala (67) na godinu dana zatvora za krivično djelo nehatno lišenje života počinjeno u januaru 2020. godine.
10.03.2023. u 13:04
get url
text
Osnovni sud Banja Luka

VEZANI TEKST - Tužilaštvo potvrdilo: Marko Gudalo iz trofejnog pištolja ubio Tiuana Barića

Gudalo je bio optužen da je na Badnji dan, 6. januara 2020. godine, oko šest sati u ugostiteljskom objektu u ulici Rade Radića u banjalučkom naselju Vrbanja iz nehata ubio Tiuana Barića (24).

Presudi je prethodio sporazum o priznanju krivice koji je Gudalo sklopio sa Okružnim javnim tužilaštvom, a osim na zatvorsku kaznu, osuđen je i na novčanu kaznu od 2.000 KM za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Gudalo je bio vlasnik restorana Brvnara u kojem se desilo ubistvo, a stradali mladić je kod njega radio kao konobar.

U trenutku nesreće Barić je stajao u blizini šanka kada je Gudalo sa police uzeo "kuburu" u namjeri da u nju stavi metak, kako bi ispalio hitac kada badnjak unesu u restoran. U optužnici je precizirano da je držao kuburu u ruci pokušavajući da otkloni poteškoće sa oružjem i hodajući po restoranu.

- Došlo je do opaljenja oružja koje je bilo okrenuto prema šanku gdje se u tom trenutku nalazio oštećeni, kojeg je pogodio snop sačme - navodi se u optužnici.

Bariću su nanesene smrtonosne povrede u vidu masivnog unutrašnjeg iskrvarenja srčanog mišića i nastupila je momentalna smrt.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.