Općinski sud Gračanica prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Suada Sulejmanovića (37) iz Gračanice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

Sulejmanović je osumnjičen da je u četvrtak, 8. augusta, u popodnevnim satima, ispred jedne pekare u Gračanici prišao do sudije Općinskog suda u Gračanici, koji je ranije sudio u više krivičnih predmeta protiv njega, te prvo verbalno a zatim i fizički nasrnuo na njega.

- Pri tome mu je zadao jedan udarac pesnicom u oko i jedan u vrat, te nastavio zamahivati rukama prema njemu. U tome ga je spriječio jedan od radnika pekare, a nakon intervencije pripadnika Policijske stanice Gračanica osumnjičeni je lišen slobode - saopćeno je iz Tužilaštva TK.

Nakon obavljene kriminalističke obrade u PU Gračanica osumnjičeni je, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predat u nadležnost Tužilaštva i ispitan je na okolnosti događaja.

Postupajući tužilac je Općinskom sudu Gračanica predložio da od Kantonalnog suda Tuzla traži da se dalje vođenje krivičnog postupka, nakon određivanja pritvora, povjeri drugom sudu jer je oštećeni sudija u sudu pred kojim se trenutno vodi postupak.

Sulejmanović je više puta osuđivana osoba za različita krivična djela.