Organizirani kriminal

Sumnjiči se za šverc oružja: Tužilaštvo traži pritvaranje Tuzlaka uhapšenog u akciji SIPA-e

Objavljeno: 16.07.2019. u 10:30

Hrvatović je pod istragom Tužilaštva BiH i tereti se za međunarodno krijumčarenje veće količine oružja i vojne opreme, koja je bila namijenjena ilegalnom tržištu Holandije, a otkrivena je i zaplijenjena u Dresdenu, na području Njemačke

FOTO: FOTO: ILUSTRACIJA

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, uputio je prema Sudu BiH prijedlog pritvora za osumnjičenog Alena Hrvatovića (40) iz Tuzle, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Hrvatović je pod istragom Tužilaštva BiH i tereti se za međunarodno krijumčarenje veće količine oružja i vojne opreme, koja je bila namijenjena ilegalnom tržištu Holandije, a otkrivena je i zaplijenjena u Dresdenu, na području Njemačke.

- Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, te da bi mogao počiniti novo krivično djelo ili dovršiti započeto.Osumnjičeni se tereti za krivično djelo neovlaštenog prometa oružjem, vojnom opremom i proizvodima dvojne namjene -  saopćilo je državno Tužilaštvo.

Hrvatović je uhapšen jučer u akciji SIPA-e u Istočnom Sarajevu, a  u sklopu međunarodne akcije koja se odnosi na suzbijanje trgovine oružjem na područje Belgije i Holandije.

Ovaj četrdesetogodišnji Tuzlak, odranije poznat pravosudnim institucijama BiH, nije imao prebivalište u Istočnom Sarajevu.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije