open-navfaktor-logo
search
Istraga ubistva
Sve policijske agencije uključene: S kim se Lana našla kad je majci rekla da ide s prijateljicom na kafu?
Ronilačke ekipe iz Tuzle već drugi dan pretražuju rijeku Studenčicu pored Ljubuškog tražeći dokaze koje bi dodatno razjasnili ovo brutalno ubistvo
10.10.2019. u 13:18
get url
text

Istražioci koji rade na slučaju ubistva Lane Bijedić (19) iz Mostara, koja je brutalno pretučena, udavljena, pa bačena u rijeku Studenčicu u mjestu Studenci kod Ljubuškog, još nemaju ključni trag pomoću kojeg bi rasvijetlili ovaj brutalni zločin. Već dva dana milimetar po milimetar češljaju šire područje gdje je tijelo pronađeno.

Iz Tužilaštva ZHK nam je potvrđeno i da ronilačke ekipe iz Tuzle već drugi dan pretražuju rijeku Studenčicu pored Ljubuškog tražeći dokaze koje bi dodatno razjasnili ovo brutalno ubistvo. Nade se polažu u nalaz vještačenja telefona pronađenog pored tijela, koji bi trebali dati više informacija s kim je Lana bila tog kobnog dana.

Kako saznajemo, u istragu su uključene sve policijske i obavještajne agencije u BiH: SIPA, OSA, FUP, te MUP RS-a koji je kolegama u MUP-u ZHK stavio na raspolaganje svoju opremu i sve potrebno kako bi što prije došli do počinitelja.

Policija ZHK i dalje apeluje na sve građane posebno s područja grada Čapljine i pravca prema Ljubuškom koji imaju bilo kakvu korisnu informaciju o ovom slučaju da jave policiji. Signal njenog mobilnog telefona, koji je poslan na vještačenje, posljednji put je lociran u Čapljini.

- Pregledaju se videosnimci kamera u Čapljini kako bi se utvrdilo s kim se kretala – potvrđeno je iz Tužilaštva ZHK. Navodno se pretpostavlja da se ona s nekim dovezla do mjesta Studenci, udaljenog 20 kilometara od Čapljine.

Obdukcija je pokazala da je Lana na glavi imala nekoliko rana od udaraca, a na vratu tragove davljenja. Na leđima su otkrivene rane koje ukazuju na to da ju je ubica vukao po tlu. Imala je i povrede podlaktice te prijelom rebara. Zbog vode koja je pronađena u plućima pretpostavlja se da je bila živa kada je ubačena u rijeku.

Brojna su pitanja bez odgovora, a jedno je ključno: S kim se Lana našla oko 14 sati kada je izašla iz kuće, a majci kazala da će se naći s prijateljicom na kafi?

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.