Gašenje u toku

Svi banjalučki vatrogasci na terenu: Požar u naselju Budžak, širi se crni, gusti dim

Objavljeno: 21.10.2019. u 12:26 Autor: B. S.

Navjerovatnije da je požar izbio na jednom poslovnom objektu u blizini trgovačkog centra Bingo

FOTO: B. Spasenić

Gotovo sva vatrogasna vozila i vatrogasci iz Vatrogasne brigade Banja Luka gase požar koji je danas izbio u naselju Budžak u ovom gradu.

Navjerovatnije da je požar izbio na jednom poslovnom objektu u blizini trgovačkog centra Bingo, ali nema preciznih informacija šta gori ni kakve su razmjere vatre.

Foto: B. Spasenić

Mještani ovog dijela grada su istakli da se nad naseljem širi crn gusti dim.

- Gašenje je u toku, za sada nemamo više detalja - kratko su nam rekli vatrogasci.

Požar je izbio na firmi za proizvodnju i prodaju spužve. Na objektu je vidljiva totalna materijalna šteta, ali još uvijek nema informacija o eventualnim ljudskim žrtvama. Požar gasi veliki broj vatrogasaca, a na mjestu događaja je i Hitna pomoć, te policija, koja je obustavila saobraćaj u ovom dijelu grada. 

Na mjestu događaja vidljive su dramatične scene. Naime, spekulisalo se da je jedna osoba ostala unutar objekta nakon širenja vatre, a prije nekoliko minuta na mjesto požara stiglo je nekoliko osoba koji su bili vidno uznemireni i plakali su. Međutim, još uvijek nema ni zvaničnih ni nezvaničnih potvrda o mogućim ljudskim žrtvama.

Policija PU Banja Luka se još  ni na koji način nije oglasila o ovom događaju. 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije