open-navfaktor-logo
search
Jedan od heroja
Svjedok terorističkog napada u Beču Ozen: Ostali smo jer smo željeli i drugima pomoći
Mladić turskog porijekla Mikail Ozen jedan je od svjedoka terorističkog napada u Beču, u kojem su ubijene četiri osobe.
04.11.2020. u 08:36
get url
text

Ozen je kazao kako je s prijateljem Recepom Tayyipom Gultekinom želio iskoristiti vrijeme prije nego što na snagu stupe mjere u okviru sprečavanja širenja zaraze koronavirusom te su otišli u dio grada koji je popularan među turistima.

Ozen je kazao kako su nakon parkiranja automobila čuli buku, a Gultekin je vidio ženu koju je ranio terorista. Mladići su se odmah odlučili pomoći joj i premjestiti je na sigurno.

Dodao je kako je zatečen dešavanjima te da ranije nikako nisu ni pomišljali da bi se u Austriji mogao dogoditi ovakvav teroristički napad. Ozen je kazao kako je njegov prijatelj došao naspram teroriste, ali da se uspio spasiti. Nakon toga su krenuli u najbližu policijsku stanicu kako bi ispričali šta se dogodilo.

Dok su se udaljavali vidjeli su stariju ženu.

- Starica je, ne znajući šta se dešava, išla u pravcu sukoba. Ispričali smo joj šta se dogodilo i pomogli joj da bude na sigurnom - rekao je on.

Kazao je i kako su pomislili da možda ima još ljudi koji trebaju pomoć zbog čega su odlučili ostati na tom području.

Nedugo zatim, sukobi su postali intenzivniji, a ranjen je i policajac za kojeg Ozen kaže da je izgubio mnogo krvi, a drugi pripadnici snaga sigurnosti nisu bili u mogućnosti pomoći mu.

- Policajcima smo govorili da im je kolega ranjen, a oni su nas upozoravali da se udaljimo. Međutim, odlučili smo otići na mjesto gdje se nalazio ranjeni policajac i prenijeti ga do ambulantnog vozila - rekao je on.

Kaže kako nemaju informaciju o zdravstvenom stanju ranjenog policajca, ali da se nadaju kako je dobro.

- Neka se Allah dž.š. smiluje poginulima, a porodicama neka je sabur. Nisu važni vjera ili nacija. Nije važno da li su muslimani ili kršćani, terorizam nema nacije. Mi se protivimo svakom obliku terorizma - rekao je Ozen.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.