Turska

Svjetsko prvenstvo u reliju u Marmarisu

Objavljeno: 13.09.2019. u 22:50

Svjetsko prvenstvo u reliju je već prva dva dana privuklo veliku pažnju ljubitelja ovog sporta iz brojnih zemalja svijeta koji su stigli u Tursku kako bi pratili takmičenje

U turskom gradu Marmarisu održava se 11. etapa Svjetskog prvenstva u reliju na kojem učestvuje 108 vozača iz ukupno 22 zemlje.

Prva utrka je održana u četvrtak, a poslije drugog dana u vodstvu je finski vozač Esapekka Lappi iz ekipe Citroena, a prate ga Sebastien Ogier i Thierry Neuville.

Svjetsko prvenstvo u reliju je već prva dva dana privuklo veliku pažnju ljubitelja ovog sporta iz brojnih zemalja svijeta koji su stigli u Tursku kako bi pratili takmičenje.

Foto: AA

Organizatori procjenjuju da će utrke u Marmarisu pratiti preko 70.000 turista.

Takmičenje, jedno od najprestižnijih svjetskih automobilističkih takmičenja na svijetu, završava se 15. septembra kada će biti proglašeni prvaci u kategoriji vozača i ekipa.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije