open-navfaktor-logo
search
Za ostalim se traga
Taksista koji je pretučen u Sarajevu zadržan u bolnici, jedan od napadača uhapšen
Tridesetdvogodišnji taksista iz Sarajeva kojeg je jučer napalo više osoba na Željezničkoj stanici zadobio je teške tjelesne povrede i zadržan je na Klinici za torakalnu hirurgiju KCUS-a, saopćio je MUP KS.
08.10.2020. u 12:00
get url
text

Prema zvaničnim informacijama iz MUP-a KS, jučer u 13 sati prijavljeno je da je došlo do tuče više osoba na Trgu žrtava Srebrenice u općini Novo sarajevo, te da je jedna osoba povrijeđena.

- Izlaskom na lice mjesta zatečen je povrijeđeni E. G., rođen 1988. godine, nastanjen u Sarajevu. Ljekarsku pomoć mu je ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom na KUM-u bolnice Koševo, gdje je na Klinici za torakalnu hirurgiju zadržan je na daljem liječenju. U obavljenom razgovoru, E. G. je izjavio da je fizički napadnut od više osoba, te da je jednu prepoznao. Radi se o S. K. iz Sarajeva - navodi se u informaciji MUP-a.

Policija je na mjestu događaja obavila uviđaj, a potom su pripadnici Treće policijske uprave sinoć oko 18.45 sati uhapsili S. K. (1983) zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nanošenje teških tjelesnih povreda.

On je predat u prostorije za zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a Kantona Sarajevo, dok se nastavlja rad na identifikaciji i pronalasku ostalih izvršilaca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.