open-navfaktor-logo
search
MUP ZDK
Tijelo žene pronađeno u kući u Zenici, obdukcijom utvrđena nasilna smrt
Ministarstvo unutrašnjih poslva Zeničko-dobojskog kantona saopćilo je da istražuje slučaj nasilne smrti žene, čije tijelo je pronađeno u petak u kući u Zenici.
22.03.2022. u 14:58
get url
text

Kako su saopćili, 19. marta u 16.36 sati je dežurna služba Policijske stanice Centar obaviještena da je u ulici Poglavnica, u kući pronađeno tijelo B. A., rođena 1966. godine.

- Odmah je na mjesto događaja upućena patrola koja je osigurala mjesto događaja do dolaska uviđajne ekipe. Uviđajem je rukovodio dežurni kantonalni tužilac, a obavili su ga pripadnici Sektora krim-policije Uprave policije MUP-a ZDK - navodi se u saopćenju. 

Po obavljenom uviđaju tijelo je prevezeno u Komemorativni centar Tuzla, gdje je jučer obavljena obdukcija.

- Obdukcijom je utvrđeno da je smrt nastupila nasilnim putem, usljed iskrvavljenja uzrokovanog povredom na vratu. Sluižbenici Sektora kriminalističke policije, a u skladu sa nalozima i uputama dežurnog kantonalnog tužioca koji sve vrijeme direktno nadzire i usmjerava radnje koje se poduzimaju,nastavljaju aktivnosti na utvrđivanju svih okolnosti pod kojim je nastupila smrt - naveli su iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Neslužbeno se saznaje da je u pitanju 56-godišnja Zeničanka Antonija Balta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.