open-navfaktor-logo
search
Upao u potok
Traje potraga za dječakom iz Žepča: FUCZ se uključuje sa dronovima i čamcima
Rano jutros, sa pretragom korita Mračajske rijeke, kao i obala i plićaka rijeke Bosne, pripadnici stanica Gorske službe spašavanja iz Žepča i Zavidovića, nastavili su potragu za dječakom
15.05.2019. u 11:32
get url
text

Federalna uprava civilne zaštite uključila se u potragu za šestogodišnjakom koji je jučer u Begovom Hanu kod Žepča upao u nabujali potok, od kada se za njim bezuspješno traga.

Glasnogovornica FUCZ-a Majda Kovač kazala je da će FUCZ ustupiti dronove za pretragu iz zraka, a da će tim sa čamcem pretraživati rijeku Bosnu.

Rano jutros, sa pretragom korita Mračajske rijeke, kao i obala i plićaka rijeke Bosne, pripadnici stanica Gorske službe spašavanja iz Žepča i Zavidovića, nastavili su potragu za dječakom. Očekuje se da im se tokom dana  pridruže članovi i drugih stanica GSS-a, te policija i vatrogasci.

Potraga je obustavljena sinoć nakon višesatne bezuspješne akcije u koju su bili uključeni pripadnici Službi za spašavanje na vodi i pod vodom CZ ZDK, GSS-a, jedinice za podršku MUP-a ZDK, vatrogasci, policajci, strukture općinske CZ Žepče i brojni mještani.

Voditelj GSS-a Žepče Toni Matijević izvijestio je kako će gorski spasioci ovih stanica nastaviti potragu detaljnom pretragom korita, priobalja, te pretragom čamcima sa vode.

Pretraga je usmjerena na Mračajsku rijeku i 20 kilometara toka rijeke Bosne.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.