Banja Luka

Treća pogibija radnika za mjesec

Objavljeno: 30.08.2018. u 16:31 Autor: B. S.

U ulici Frane Supila u Banjoj Luci dogodila se nesreća u kojoj je poginula jedna osoba

FOTO: B. SPASENIĆ

Banjalučka policija obavlja uviđaj na mjestu gdje je danas oko 15.10 sati stradao radnik Radenko O. koji je bio zaposlen u banjalučkom preduzeću "Maxmara", koje je podizvođač radova na izgradnji tržnog centra Delta City u Banjoj Luci.

Nismo uspjeli stupiti u kontakt sa nadležnima u ovom preduzeću kako bismo dobili potvrdu ove informacije, jer se niko od nadležnih nije javljao na telefon.

Još uvijek se čekaju informacije iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka o identitetu i okolnostima pogibije ovog radnika.

Ovo je treća pogibija radnika u Banjoj Luci koji su bili angažovani na poslovima izgradnje stambeno- poslovnih objekata u ovom gradu.

U banjalučkom naselju Novi Borik 3. augusta ove godine poginula su dvojica radnika Dobrivoje Topić i Željko Kostić, obojica iz Čelinca. Nakon desetak dana istrage, inspektor rada u RS utvrdio je niz nepravilnosti, te izvještaj dostavio MUP-u RS i Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka. U izvještaju je navedeno da drvena konstrukcija na kojoj su radnici stajali u trenutku povrede, nije imala zaštitnu ogradu i da oni nisu koristili sigurnosni pojas i uže.

- Na licu mjesta utvrđeno je da gradilište nije obezbijeđeno za siguran rad. Građa na gradilištu nije očišćena od eksera i nije složena... – stoji između ostalog u spomenutom izvještaju inspektora.

Također, 25. augusta ove godine pedesetdevetogodišnji muškarac teško je povrijeđen kada je pao sa ljestvi na gradilištu u Jevreskoj ulici u centru Banje Luke.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije