open-navfaktor-logo
search
Bavit će se "aktivizmom"
Trump ne odustaje, otvorio ured na Floridi, poručuje da će zauvijek biti lider američkog naroda
Donald Trump, bivši američki predsjednik, otvorio je "Ured bivšeg predsjednika" u Palm Beachu na Floridi, gdje će obavljati post-predsjedničke javne poslove.
26.01.2021. u 08:23
get url
text

Ured će obavljati njegovu korespondenciju, baviti se njegovim javnim nastupima i drugim "službenim aktivnostima za unapređenje interesa Sjedinjenih Država" te se baviti "zagovaranjem, organiziranjem i javnim aktivizmom".

U obavještenju za javnost se navodi da će Trump "uvijek i zavijek biti lider američkog naroda".

Uredom u Palm Beachu će rukovoditi neki od njegovih saradnika iz Bijele kuće, kao i drugi saradnici, prenose američki mediji.

Trumpu je zabranjeno javno oglašavanje, odnosno pristup većini društvenih mreža, nakon upada demonstranata u Capitol u posljednjim danima njegove vladavine. Bivšeg predsjednika se smatra direktno odgovornim za takav razvoj događaja i brutalne proteste u kojima je bilo i mrtvih.

Demonstranti su 6. januara, kako se smatra, bili nadahnuti i ohrabreni njegovim lažnim tvrdnjama o izbornoj prevari. Bivši predsjednik posljednjih dana se nije često oglašavao, a nakon inauguracije Joea Bidena 20. januara uglavnom je šutio. Pobjegao je iz Bijele kuće i Washingtona satima prije ceremonije inauguracije, a sljedećeg jutra igrao je golf u svom Trump International Golf Clubu u West Palm Beachu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.