open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Tuča i pucnjava u Ilijašu: Jedan u bolnici, trojica uhapšena
Pripadnici Sedme policijske uprave u Sarajevu uhapsili su tri osobe nakon tuče i pucnjave u mjestu Gornja Luka u općini Ilijaš
06.09.2018. u 11:55
get url
text

Kako je potvrđeno iz MUP-a KS, jučer oko 10.35 sati pripadnici Sedme PU uhapsili su Ž. S. (28) iz Visokog, zbog postojanja sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opće opasnosti.

On je u mjestu Gornja Luka, općina Ilijaš, ispalio više hitaca iz vatrenog oružja. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, niti materijalne štete, rečeno je iz policije.

Radeći na rasvjetljavanju ovog događaja, policija je došla do saznanja da je sa njim u društvu bio i S.  A. (24) iz Visokog, koji je pronađen sa teškim tjelsnim povredama.

Ljekarska pomoć mu je Iukazana u KCU u Sarajevu, gdje su mu  konstatovane teške tjelesne povrede i na Klinici za ortopediju i traumatologiju je zadržan na daljem liječenju.

- U toku kriminalističke obrade, policijski službenici su došli do saznanja da su S. A. nanijeli povrede H. S .(33)  i H. M. (29), nastanjeni u Ilijašu. U blizini navedenog događaja, pronađen je i izuzet odbačen pištolj nepoznate marke, sa okvirom i dva metka - naveli su iz MUP-a KS.

Njih dvojica su jučer u 16.30 sati također uhapšena zbog nanošenja teških tjelesnih povreda. 

- Uviđaj na licu mjesta su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Osumnjičeni su predati u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja - navode iz MUP-a KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.