open-navfaktor-logo
search
Pomoć
Turska organizacija IHH-a i ove godine dijeli ramazanske pakete u BiH
Generalni sekretar turske humanitarne organizacije IHH-a Durmus Aydin izjavio je da ova organizacija i ove godine tokom ramazana dijeli pakete u nekoliko gradova Bosne i Hercegovine.
07.04.2022. u 11:24
get url
text
get url
text

Prateći aktivnosti IHH-a u Bosni i Hercegovini na mjesta događaja, Aydin je kazao da se nalaze u ovoj zemlji kako bi sa ovdašnjim stanovništvom podijelili radost mjeseca ramazana.

Dodao je da IHH-a pod sloganom "Živi ramazan" u 57 zemalja, uključujući Turkiye, vrši podjelu ramazanskih paketa, iftara, novčane pomoći te pomoći za siročad.

- Upravo sada smo u Tuzli, u Bosni i Hercegovini. U zemljama Balkana ćemo podijeliti ramazanske pakete s životnim namirnicama za oko 500 porodica . U Bosni i Hercegovini će ramazanske pakete dobiti ukupno 320 porodica. Zahvaljujemo se svim donatorima i dobrim ljudima koji su osigurali sredstva i podržali nas kako bi ovim ljudima mogli podijeliti ramazanske pakete, vitre, zekat i iftare. Želim ovom prilikom svim muslimanima čestitati mjesec ramazan - kazao je Aydin.

IHH-a će u Bosni i Hercegovini ramazanske pakete podijeliti u Zavidovićima, Žepču, Maglaju, Doboju, Tuzli i Srebrenici.

Humanitarna organizacija IHH-a u okviru aktivnosti tokom ovogodišnjeg ramazana organizuje podjelu paketa s životnim namirnicama i iftara u ukupno devet zemalja na Balkanu.​​​​​​​ IHH-a tokom ramazana organizuje podjelu prehrambenih paketa i iftara za porodicama u potrebi, starije osobe i druge građane u Albaniji, Kosovu, Sjevernoj Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Srbiji (Preševo i Sandžak), Rumuniji, Mađarskoj i Poljskoj.

U okviru ramazanskih aktivnosti pakete s namirnicama dobit će ukupno 3.300 porodica, dok će iftar biti organiziran za oko 1.000 osoba.

Turska humanitarna organizacija IHH-a je i prethodnih godina tokom ramazana dijelila pakete sa životnim namirnicama u Bosni i Hercegovini. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.