open-navfaktor-logo
search
Organizirani kriminal
Tužilaštvo BiH: Predložen pritvor za Adija Nukića, učestvovao u prodaji velikih količina droge
Nakon ispitivanja osumnjičenog postupajući tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovnie uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog Adija Nukića, rođenog 1990. godine u Sarajevu, državljanina BiH.
07.10.2022. u 10:04
get url
text

Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto.

- Osumnjičeni se, između ostalog, tereti da je kao pripadnik organizirane kriminalne grupe, koja je komunicirala putem zaštićenih aplikacija, kao korisnik dva Sky naloga, tokom 2020. i 2021. godine učestvovao u dogovaranju, preuzimanju, prijenosu, skrivanju i daljoj distribuciji velikih količina opojnih droga speed, marihuana, kokain i heroin, nekada u količinama od više kilograma, radi prodaje na ilegalnom narko-tržištu u Bosni i Hercegovini, kao i krijumčarenja i prodaje opojne droge u inozemstvu - saopćilo je Tužilaštvo BiH.

Dodaju da je mjera pritvora potrebna jer Tužilaštvo BiH u predmetu Elvis Keljmendi i drugi, zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama iz zemalja regiona i EU-a, provodi opsežnu istragu sa ciljem identificiranja svih pripadnika organizirane kriminalne skupine i dokumentiranja brojnih krivičnih djela koja im se stavljaju na teret.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora, upućen je Sudu BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.