open-navfaktor-logo
search
Akcija SIPA-e
Tužilaštvo BiH: Uhapšeno šest osoba osumnjičenih za krijumčarenje migranata
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine saopćilo je danas da je uhapšeno šest osoba, osumnjičenih da su kao članovi grupe za organizovani kriminal prebacivali ilegalne migrante iz Srbije u Bosnu i Hercegovinu i dalje prema zemljama Evropske unije.
04.11.2020. u 13:04
get url
text

Koordiniranom akcijom Tužilaštva BiH i SIPA-e, uhapšeni su osumnjičeni za organizovano krijumčarenje migranata preko granice na rijeci Drini, duži vremenski period, navedeno je u saopćenju.

VEZANI TEKST - Međunarodna akcija "Best": SIPA i MUP RS-a pretresaju šest lokacija u Zvorniku, na meti krijumčari migranata 

Postupajući po nalogu tužioca, policijski službenici SIPA-e, u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a RS, na području Zvornika izvršili su pretrese i uhapsili šest osumnjičenih osoba. Uhapšeni se terete da su djelujući sa njima poznatim osobama sa područja Srbije, sudjelovali u planiranju, organizovanju i realizovanju krijumčarenja ilegalnih migranata sa teritorije Srbije na teritoriju Bosne i Hercegovine, preko vodene granice na rijeci Drini.

Nakon što ispita osumnjičene osobe, postupajući tužilac odlučit će o daljim aktivnostima u ovom predmetu. Provedene aktivnosti dio su strateških mjera koje se poduzimaju u Bosni i Hercegovini, u borbi protiv organiziranih ilegalnih migracija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.