Postupajući tužilac Posebog odjeljenja Tužilaštva RS naredne sedmice će ispitati Benedija Đukanovića, osumnjičenog za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića.

Đukanović je danas prebačen u banjalučki zatvor, nakon što se sinoć predao sarajevskoj policiji, a potom su ga preuzeli pripadnici MUP-a RS.

Portparolka Tužilaštva RS Dragica Tojagić rekla je Feni da će se Đukanović sutra na ročištu izjasniti o mjeri pritvora, koji mu je ranije određen.

-To je zakonska obaveza koja se mora provesti. Đukanoviću je ranije određen pritvor u trajanju od mjesec dana, ali s obzirom da je bio u bjekstvu i za njim je bila raspisana potjernica, nije se o tome izjasnio, a po zakonu treba to da uradi. Tužilac će sljedeće sedmice izdati naredbu za njegovo dovođenje u Tužilaštvo, kada će biti ispitan - dodala je ona.

Benedi Đukanović je osumnjičen za ubistvo banjalučkog privrednika Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića.

U pucnjavi 22.aprila u Glamočanima kod Laktaša ubijen je i jedan od napadača na Krunića, Željko Kovačević.

Trećem učesniku u napadu Emiliju Baldu ranije je određen pritvor, a tokom istrage uhapšen je i Rodoljub Gajić, radnik Krunićeve zaštitarske firme „Sektor Security“, zbog sumnje da je umiješan u ubistvo svoga šefa.