open-navfaktor-logo
search
U teškom stanju
Tuzlanski ljekari se i dalje bore za život mladog fudbalera iz Srebrenika
"Izdrži majstore", poručili su iz OFK Gradina Srebrenik iz kojeg je ovaj mladi fudbaler ponikao 
20.01.2020. u 10:34
get url
text

Ljekari Univerzitetsko - kliničkog centra Tuzla i dalje se bore za život 19-godišnjeg Anela Arnautovića iz Tinje kod Srebrenika, a koji je teško povrijeđen u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se u subotu rano ujutro dogodila na magistralnom putu Šićki Brod – Srebrenik, kod mjesta Čanići u blizini Tuzle.

Kako nam je jutros rečeno iz te zdravstvene ustanove, stanje povrijeđenog je i dalje izuzetno teško, vitalno je ugrožen i sve prognoze su krajnje neizvijesne.  Nalazi se na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju UKC-a Tuzla, čiji ljekari ulažu sve napore kako bi ga spasili.

U strašnoj nesreći, koja se dogodila u subotu oko 2.50, podsjetimo, sudarili su se autobus i putničko vozilo "mercedes", koje je nakon sudara sletjelo s ceste i doslovno se prepolovilo.  Na mjestu nesreće poginuo je suvozač Irmel Arnautović, mladić iz naselja Tinja kod Srebrenika, dok su teške povrede zadobili njegov rođak Anel Arnautović (29) i Ildahid Malkić, koji je podlegao na UKC-u Tuzla. Lakše je povrijeđen i maloljetni E. A.

Povrijeđeni Arnautović mladi je fudbaler iz Tinje koji je karijeru započeo u Gradini, a potom prešao u omladinske selekcije Zrinjskog, gdje je pretrpio povredu ligamenata. U ovom prijelaznom roku Aranutović je trebao dobiti novi klub.

Gradina iz Srebrenika svom je bivšem fudbaleru poslala poruku putem društvenih mreža.

- Ovdje si hat-trickom obradovao svoje momke, donio pobjedu u Srebrenik i Gradinu približio plasmanu u Omladinsku Premijer ligu. Sada je vrijeme da u sudijskoj nadoknadi doneseš pobjedu ponovo u Srebrenik, ali ovaj put onu najvažniju, životnu. Uz tebe smo! - objavljeno je na Facebooku OFK Gradina Srebrenik. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.