open-navfaktor-logo
search
Utvrđene nezakonitosti
U akciji službenika UIO na autootpadima oduzeta polovna vozila i autodijelovi vrijedni 160.000 KM
U akciji službenika Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) Bosne i Hercegovine na nekoliko lokacija u Hercegovini privremeno su oduzeta polovna vozila i autodijelovi u vrijednosti od oko 160.000 KM. 
11.11.2022. u 13:35
get url
text
Oduzeta auta

Radi se o operativnoj akciji kodnog naziva "Autootpad 2022" koju je provedena na području Regionalnog centra Mostar Uprave za indirektno oporezivanje BiH. 

Ovaj regionalni centar obuhvata područja Mostara, Gruda, Čapljine, Trebinja, Tomislavgrada, Neuma, Livna, Ljubuškog, Travnika. 

Kako je saopćeno iz UIO, akcija je provedena s ciljem kontrole prometa i porijekla strane robe u poslovnim subjektima.

- Predmet operativne aktivnosti bili su autootpadi, odnosno vozila i dijelovi za automobile, koji nisu prošli odgovarajuću carinsku proceduru. Tokom provođenja operativne akcije, službenici Sektora za provođenje propisa, uz učešće grupa za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz svih regionalnih centara, na području više gradova izvršili su provjere na osam lokacija.

Tom prilikom su na šest lokacija pronađene određene nepravilnosti koje su rezultirale oduzimanjem 16 polovnih putničkih motornih vozila i određene količine autodijelova za vozila, bez vjerodostojne dokumentacije o njihovom porijeklu - istaknuto je u saopćenju.

Dodaje se da će za utvrđene nezakonitosti, "protiv učinilaca istih će biti provedeni postupci u skladu sa važećim prekršajnim zakonodavstvom".

Akcija UIOBiH, oduzeta auta

Akcija UIO BiH, oduzeta auta

Oduzeta auta

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.