open-navfaktor-logo
search
Uspješna kampanja
U BH Telecomu imaju osvježenje: Nova Ultra dobra svima
Ultra paketi BH Telecoma dočekuju ljeto u novom, osvježenom i još energičnijem vizuelnom i zvučnom izdanju. 
29.07.2020. u 12:15
get url
text
BH Telecom

Nakon uspješne kampanje pod nazivom Ultra nas veže koja je realizirana prije tri godine u saradnji sa mladom muzičkom zvijezdom Markom Bošnjakom i poznatim bh. glumcem Mariom Drmaćem, iz BH Telecoma stiže novi spot za popularnu Ultra uslugu.

Novi spot već uveliko plijeni pažnju gledalaca, naročito mlađe populacije jer se u njemu pojavljuju poznati influenseri i Youtuberi: Bakir Karasalihović - Baake i Adnan Cerić – CeriX.  Rasplesana Fresh Generation ekipa i frontmen grupe Velahavle, Samir Hodović Sake, u dinamičnom ritmu pod neonskim svjetlima sviju pozivaju na Ultra pozitivu.

{$galerijaFotografija}

- Ovo je prva u nizu moćnih saradnji koja će se proširiti i na naš novi album - napisao je Sake na svom FB profilu, našalivši se da Ćiro i Tarik sada mogu malo da odmore.

Slobodniji i ležerniji dizajnerski pristup, uz korištenje elemenata street art kulture sa pripadajućim sloganima, čini jednu cjelinu i daje Ultri novu prepoznatljivu energiju. Ton i stil komunikacije Ultra branda su prilagođeni mlađoj generaciji kroz dinamičniji, pozitivniji, upečatljiviji, te pomalo funky pristup, drugačiji od do sada viđenog u svijetu advertisinga.

Inače, Ultra je najpopularnija usluga BH Telecoma koja broji više od million korisnika i omogućava komuniciranje u mobilnoj mreži bez zasnivanja ugovornog odnosa, uz odabrane dokupe saobraćaja. 

- Nakon uspješnog korporativnog rebrendinga koji smo uradili prije dvije godine, a koji je osvojio priznanja na No Limit festivalu, odlučili smo da naš najpopularniji brend Ultra približimo mlađoj generaciji kroz vizuale koji su im bliski. Ovo je početak promocije novog Ultra koncepta u kojem smo pripremili brojne novosti i iznenađenja za naše korisnike kroz razne događaje, druženja sa poznatim Youtuberima i takmičenja. Nova kampanja je rezultat zajedničkog rada kreativnih timova iz BH Telecoma i agencije Fabrika - izjavio je Elvedin Kanafija, direktor Direkcije za promociju, prodaju i podršku BH Telecoma. 

Produkciju i režiju video spota potpisuje kreativni tim agencije Fabrika – režija Salem Kapić Kantardžić, montaža Antonio Ilić, direktor fotografije Almir Đikoli, muzički aranžman Duško Šegvić i producent Elvedina Džeko.

Tim kreativaca koji se pobrinuo za izgled glumaca i specijalne body art efekte čine Maja Talović i Naida Đekić, dok je kostime osmislila Irma Smaje. Scenografiju prekrivenu floroscentnim grafitima samo za potrebe snimanja oslikao je jedan od najpoznatijih bh. grafitera, Himzo Sinanagić.

Kreativni tim BH Telecoma koji je učestvovao u realizaciji kampanje činili su Emir Kapetanović, Maida Budnjo-Hurla, Aida Pašić-Hadžiselimović, Nermin Kuldija i Nađa Lutvikadić Fočo. 

- Kada imate kvalitetnu ekipu i povjerenje klijenta, posao se radi s lakoćom i uživanjem - kazao je Bojan Hadžihalilović, kreativni direktor agencije Fabrika.

Dio atmosfere sa snimanja novog spota možete pogledati na videu.

BH Telecom, 29.107.2020
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.