open-navfaktor-logo
search
Tragedija u Krajini
U bolnici u Bihaću preminula mlada porodilja i njena beba, najavljena istraga
U Kantonalnoj bolnici u Bihaću jučer se dogodila velika tragedija kada su, tokom porođaja, preminuli 25-godišnja Azra Bećirspahić iz Bosanskog Petrovca i njena beba.
18.03.2022. u 11:48
get url
text

Okolnosti ovog tragičnog događaja još se utvrđuju i o njima će, kako su kazali iz bihaćke bolnice javnost biti naknadno informirana.

Direktor Kantonalne bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću Hajrudin Havić potvrdio je da se u noći sa srijede na četvrtak na Odjelu ginekologije i porodiljstva dogodio smrtni ishod prilikom poroda.

- Nažalost, pored sve stručne pomoći koja se u tom trenutku mogla pružiti, smrtni ishod je uslijedio i za mladu majku i bebu. U pružanje pomoći bila su uključena četiri odjela, odnosno stručno osoblje Ginekologije, Hirurgije, Neonatologije i Anesteziologije. Svi su dali maksimalan trud i pokušali učiniti sve što je u njihovoj moći, no nažalost nisu uspjeli pomoći - kazao je Havić.

Najavljeno je i kako će se u istragu slučaja najvjerovatnije uključiti nadležni istražni organi, odnosno Kantonalna policija i Tužilaštvo USK.

- Za ovakve slučajeve je i adekvatno uključivanje istražnih organa, kako bi se sve detaljno ispitalo i istražilo, te na osnovu svega toga donio konačni sud - naveo je direktor Kantonalne bolnice u Bihaću.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.