open-navfaktor-logo
search
Završen javni poziv
U Federaciji BiH osigurana radna mjesta za 298 osoba sa invaliditetom
Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom objavio je rezultate Javnog poziva za novo zapošljavanje i samozapošljavanje osoba sa invaliditetom, kao i programe održivosti zaposlenih osoba sa invaliditetom.Za ovaj javni poziv, koji je raspisan 16. marta ove godine, izdvojeno je 6 miliona 845.303,38 KM, saopćeno je iz ovog fonda.
25.05.2022. u 08:21
get url
text

- Rezultati Javnog poziva pokazuju da će na području Federacije BiH biti zaposleno 298 osoba sa invaliditetom. Pružili smo podršku u poslovanju za 499 samostalnih obrtnika, 91 privrednom društvu za zapošljavanje osoba sa invaliditetom, te 23 udruženja i saveza osoba sa invaliditetom – kazao je Riad Kremić, v. d. direktora Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Dodao je da su uvjeti bili jednaki za sve, a proces transparentan.

– Zahvaljujem svim poslodavcima koji su prepoznali značaj ovog javnog poziva, te učinili važan korak ka pobijanju stereotipa o zapošljavanju osoba sa invaliditetom. Pozivam osobe sa invaliditetom koje će biti zaposlene kroz ovaj javni poziv da svojim angažmanom i zalaganjem opravdaju povjerenje poslodavaca – istakao je Kremić.

Iz Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom navode da se rezultati, kao i sve detaljne informacije mogu pronaći na web stranici Fonda: www.fond.ba, navodi se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.