open-navfaktor-logo
search
Tragedija
U nesreći na Marijin Dvoru poginula mlada doktorica, drugoj se bore za život, poznat identitet pijanog vozača
Sarajevska policija uhapsila je 27-godišnjeg Armina Berberovića iz Sarajeva zbog sumnje da je pod dejstvom alkohola uzrokovao saobraćajnu nesreću u kojoj je jedna djevojka poginula, a dvije su teško povrijeđene, od kojih se jednoj bore za život u KCUS-u, potvrđeno je nezvanično Faktoru iz više izvora.
27.05.2023. u 11:21
get url
text

Prema zasad zvanično nepotvrđenim informacijama, poginula djevojka bila je doktorica, uposlenica Doma zdravlja KS, porijeklom iz Bihaća.

Ona je tek prije nekoliko mjeseci zasnovala radni odnos u JU DZKS i radila je u domu zdravlja u Starom Gradu.

Teško povrijeđena djevojka, koja je životno ugrožena, također je mlada doktorica, porijeklom iz Zenice. 

Njihove ogorčene kolege, uposlenici Doma zdravlja KS jutros su se oglasili na društvenim mrežama, nezadovoljni situacijom u saobraćaju u glavnom gradu.

- Sinoć je zbog nesavjesne vožnje i pod utjecajem alkohola u saobraćajnoj nesreći kao pješak poginula naša mlada kolegica, rođena 1998. godine. Ovakvo nešto se ne dešava samo kilometar dalje u istočnom Sarajevu jer postoje policijske kontrole i radarski nadzor nad saobraćajem. Ovdje se svi uporno trude da ignorišu divljačku zabavu, noćne autotrke na potezu Muzej - Pozorište. Ali neka se djeca zabave, nije im babo kupio mašinu da je gleda već da pokaže omalena m..., naslijeđena po obje linije, na cesti - napisala je jedna očigledno bijesna i razočarana uposlenica Doma zdravlja.  

Iz MUP-a KS jutros je zvanično potvrđeno da je vozač uhapšen zbog sumnje da je počinio teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa u vezi sa ugrožavanjem javnog prometa.

Nezvanično, osim što je bio pod dejstvom alkohola, vozio je neprilagođenom brzinom.  

Također, pored stradalih mladih doktorica, teške povrede zadobila je i treća pješakinja, djevojka S. E. (2002) sa Ilidže, koja je bila sa njima u društvu.

Uhapšeni će, nakon krim-obrade u policiji, biti predat u nadležnost Tužilaštva KS, čija tužiteljica je sinoć rukovodila uviđajem na mjestu nesreće. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.