open-navfaktor-logo
search
Dalekometni projektili
U okupiranom Lugansku ranjen zastupnik ruske Dume
Zastupnik Dume, donjeg doma ruskog parlamenta iz stranke Jedinstvena Rusija, Viktor Vodolatski, povrijeđen je u ukrajinskom granatiranju Luganska, javlja Interfax pozivajući se na saopćenje ruskih vlasti anektiranog LNR-a.
13.05.2023. u 09:31
get url
text

Vodolatski od početka podržava rusku invaziju na Ukrajinu zbog čega je pod sankcijama EU-a, SAD-a, Ujedinjenog Kraljevstva i niza drugih zemalja.

Šestero djece također je povrijeđeno u topničkoj vatri. Leonid Pasečnik, šef anektirane LNR, rekao je da je za četvero njih pružena pomoć na mjestu događaja, dok su dvojica tinejdžera s težim povredama prebačena u bolnicu.

Navodno je Lugansk gađan dalekometnim projektilima.

Reuters prenosi izjavu ruskih zvaničnika prema kojoj su projektili koje su ispalile ukrajinske snage povrijedile šestero djece i jednog ruskog parlamentarca i oštetile dvije napuštene fabrike u Lugansku, oko 100 km iza linija fronta. Vlasti okupiranog Luganska izjavile su da su dvije ukrajinske taktičke rakete "Grom" oštetile ili uništile administrativne zgrade u fabrici za pakovanje i fabrici za proizvodnju sredstava za čišćenje u gradu Lugansku. Prozori su razneseni u pet kuća, navodi se.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.