open-navfaktor-logo
search
Pakistan
U padu helikoptera poginulo šest osoba, među njima i general
U ranijem saopćenju pakistanske vojske navedeno je da je delegacija s vojnim osobljem helikopterom posjetila pokrajinu Balochistan kako bi se informisali o akciji pomoći pokrenutoj zbog poplava. Pakistanski timovi za potragu pronašli su olupinu helikoptera koji se srušio u ponedjeljak na jugozapadu države, saopćila je vojska u utorak.
02.08.2022. u 14:08
get url
text

U helikopteru se nalazilo šest pripadnika vojske, uključujući general-pukovnika Sarfaraza Alija. Potvrđeno je da su svi poginuli u padu helikoptera.

U ranijem saopćenju pakistanske vojske navedeno je da je delegacija s vojnim osobljem helikopterom posjetila pokrajinu Balochistan kako bi se informisali o akciji pomoći pokrenutoj zbog poplava u tom području.

Nakon obilaska područja, helikopter sa šest pripadnika Oružanih snaga Pakistana, uključujući general-pukovnika Alija, zaputio se prema Karachiju.

Navedeno je da je, prema preliminarnoj istrazi, do nesreće došlo zbog lošeg vremena.

Pakistanski predsjednik Arif Ali, premijer Shahbaz Sharif i drugi visokorangirani političari izrazili su saučešće porodicama žrtava.

Pakistan trenutno koristi helikoptere i čamce za evakuaciju građana ugroženih poplavama u različitim dijelovima zemlje, uključujući Balochistan i Rajanpur, okrug u istočnoj provinciji Punjab.

Nove kišne padavine očekuju se ove sedmice u Pakistanu, gdje sezona monsuna traje od jula do septembra.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.