OC Jahorina

U planu razvoj ski-centra Manjača i Igrišta

Objavljeno: 22.10.2019. u 15:45

Od strateške važnosti su i projekti  spajanja Jahorine sa Istočnim Sarajevom i sa Palama putem kabinskih gondola koje su ujedno najadekvatnije, ali i najatraktivnije rješenje kako za prijevoz skijaša tako i za prijevoz gostiju i turista koji nisu skijaši

Jahorina

Olimpijski centar Jahorina planira razvoj ski-centara Manjača kod Mrkonjić Grada i Igrišta kod Vlasenice. Pored skijaške infrastrukture u planu je igradnja i zabavnih sadržaja: tjubinga, avantura parkova, dječijih igrališta, zip line i drugih zanimljivih sadržaja.

Planirana površina ski-centra Manjača odnosi se najvećim dijelom na površine koje zauzimaju ski-staze, čija ukupna površina iznosi 75.000 kvadratnih metara, zatim na instalacije i ljetnje sadržaje. Predviđena je jedna šestosjedna žičara kapaciteta 3.000 skijaša/sat, kao i pokretna traka kapaciteta 1.000 skijaša/sat.

Također i za ski-centar Igrišta, čija ukupna površina iznosi 190.000 kvadratnih metara, predviđen je jedan šestosjed kapaciteta 3.000 skijaša/sat i pokretna traka kapaciteta 1.500 skijaša/sat.

Na ski-centrima u planu je pored  izgradnje zabavnih sadržaja i izgradnja ugostiteljskih i parking prostora.

Od strateške važnosti su i projekti spajanja Jahorine sa Istočnim Sarajevom i sa Palama putem kabinskih gondola koje su ujedno najadekvatnije, ali i najatraktivnije rješenje kako za prijevoz skijaša tako i za prijevoz gostiju i turista koji nisu skijaši, najavljeno je iz OC Jahorina.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije