open-navfaktor-logo
search
Okružni sud Banja Luka
U ponovljenom postupku Miljan Vujović osuđen na 14 i po godina zatvora zbog ubistva Petra Bajčetića
Miljan Vujović (39) iz Bileće osuđen je danas u ponovljenom postupku pred Okružnim sudom Banja Luka na 14 i po godina zatvora zbog ubistva Petra Bajčetića u Bileći u septembru 2016. godine.
21.04.2022. u 15:44
get url
text

Vujović je osuđen na dvije godine za krivično djelo zločinačko udruženje i 13 godina za krivično djelo ubistvo, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od 14 godina i šest mjeseci zatvora.

VEZANI TEKST - Miljan Vujović osuđen na 15 godina zatvora za teško ubistvo u Bileći i zločinačko udruživanje

Vrhovni sud RS-a je u januaru ove godine ukinuo presudu kojom je Vujović bio osuđen na 15 godina zatvora i predmet je vratio na novo suđenje.

Prema navodima optužnice Vujović se teretio da je tokom prve polovine septembra 2016. godine, na području Bileće, organizovao zločinačko udruženje koje je imalo za cilj vršenje krivičnih djela iznude i otmice, čiji su članovi postali Đorđe Radmilović, Srđan Denda, Gavrilo Bjelica i još jedna, za sada, neidentifikovana osoba.

Protiv članova ovog udruženja postupci su ranije pravosnažno okončani. Radmilović je osuđen na 16 mjeseci zatvora, Denda na 13 mjeseci, Bjelica na godinu dana, a bivši policajac MUP-a RS Dragan Šarenac na šest mjeseci jer je pomogao u uklanjanju tragova.

Vujović je uhapšen tek u junu 2018. godine u Beogradu na osnovu potjernice i to sa lažnim dokumentima.

U optužnici protiv njega stoji da je napravio plan da Bajčetića otme kada naiđe putem Bileća – Trebinje, ali ga je onda izmijenio jer je saznao da oštećeni ipak neće otići na put nego ostati u Bileći.

Teretio se da je zajedno s nepoznatim muškarcem otišao u Bileću, a žrtvu su sačekali ispred njegove zgrade u ulici Alekse Šantića. Kada je Bajčetić izašao iz automobila, Vujović i pomagač pokušali su da ga uguraju u drugo vozilo. Međutim, on se opirao i tada je ispaljen hitac iz pištolja koji je pogodio Bajčetića u glavu. Na putu do bolnice u Podgorici, podlegao je od zadobijenih povreda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.