open-navfaktor-logo
search
Drama u Prnjavoru
U školskom dvorištu pokušali silovati 12-godišnjakinju, spriječila ih policija koju je zvao njen maloljetni drug
Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, nakon ispitivanja osumnjičenih lica M. K. (21) i M. N. (23) iz Prnjavora uputio je danas Okružnom sudu u Banjoj Luci da im odredi pritvor zbog sumnje da su počinili krivično djelo obljuba djeteta mlađeg od 15 godina.
23.07.2020. u 09:51
get url
text

Kako je saopćeno iz banjalučkog Tužilaštva, oni su krivično djelo počinili na štetu 12-godišnjakinje.

- Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke, zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni dovršiti ili ponoviti krivično djelo i iz razloga što bi puštanje na slobodu osumnjičenih rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda - uznemirenju javnosti - naveli su iz Tužilaštva.

Prema pisanju portala mojprnjavor.info, pokušaj obljube maloljetnice koji se dogodio u noći sa utorka na srijedu u dvorištu Srednjoškolskog centra "Ivo Andrić" u Prnjavoru, spriječila je policija koju je pozvao njen 15-godišnji drug.

On je oko sat iza ponoći pozvao policiju i rekao da se nalazi nadomak Srednjoškolskog centra, gdje je bio sa maloljetnom drugaricom. Nešto prije toga, po njegovoj prijavi, prišala su im dva nepoznata muškarca od kojih jedan od njih pokušava da izvrši obljubu nad djevojkom.

L. Ž. je policajcima koji su ubrzo stigli ispričao da su ga mladići prislili da napusti mjesto njihovog verbalnog sukoba i napada na maloljetnicu, a da mu je jedan od njih oduzeo mobilni telefon kada je pokušao da pozove policiju. U obližnjoj ulici on je uspio da zaustavi jedan automobil i sa vozačevog telefona alarmira policiju.

Policajci su ubrzo u Boleslavečkoj ulici pronašli mladiće i djevojku. Ona je ispričala da je odmah nakon što su iz dvorišta škole otjerali njenog druga, jedan od dvojice mladića počeo da je ljubi i hvata rukama po dijelovima tijela, u čemu je spriječen dolaskom policije.

Mladići su odmah uhapšeni, a nakon kriminalističke obrade oni su predati u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka. Osim krivičnog djela obljube djeteta mlađeg od 15 godina, kako saznaje ovaj portal, a zbog krađe telefona, mladićima se na teret stavlja i krivično djelo krađe.

Prema nezvaničnim informacijama, mladići su još odranije poznati policiji po raznim prekršajnim i krivičnim djelima, kao i da je te noći kod njih alkotestiranjem utvrđeno prisustvo alkohola u krvi.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.