open-navfaktor-logo
search
Tragedija
U Splitu poginula 19-godišnja studentica iz Čapljine
Hrvatski mediji neslužbeno saznaju da je žena (38) koja je upravljala automobilom koji je udario studenticu, a potom pobjegla, u trenutku nesreće bila pijana
24.10.2018. u 15:10
get url
text

Splitska policija obavila je uviđaj u Poljičkoj ulici u tom gradu, gdje je sinoć automobilom usmrćena 19-godišnja djevojka.

Kako saznaje Čapljinski portal, poginula je Marija Ćorić (19) iz Čapljine, koja je prije mjesec otišla u Split da studira.

Hrvatski mediji neslužbeno saznaju da je žena (38) koja je upravljala automobilom koji je udario studenticu, a potom pobjegla, u trenutku nesreće bila pijana.

Nekoliko sati nakon nesreće vozačici je izmjereno 1,10 promila, pa se pretpostavlja da je u trenutku nesreće imala još više alkohola u krvi.

Ona je na pješačkom prijelazu vozilom marke "audi A3", dok je na semaforu bilo uključeno zeleno svjetlo za pješake, naletjela na djevojku koja je preminula na mjestu nesreće.

Nakon toga se vozilom dala u bijeg, a policija je zahvaljujući informacijama, koje su im dali svjedoci nesreće, tokom večeri prvo pronašla parkirano vozilo, a kasnije i vozačicu.

U policiji kažu kako će nakon otrežnjenja započeti kriminalističko istraživanje tokom kojeg prvo treba van sumnje utvrditi je li za volanom "audija A3" bila 38-godišnjakinja, a ako jeste, protiv nje će biti podnesena krivična prijava zbog izazivanja saobraćajne nesreće sa smrtnom posljedicom.

Dežurna zamjenica općinskog državnog tužioca u Splitu je, nakon provedenog uviđaja, izdala nalog kojim se određuje sudsko-medicinska obdukcija tijela pješakinje i nalog za saobraćajno-tehničko vještačenje nesreće.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.