Srijeda, 23.09.2020.

Vlasnik nije pronađen

U šupi na Bilmišću u Zenici pronađena veća količina droge

FOTO: MUP ZDK

Zenička policija jučer je u ulici Bilmišće u tom gradu pretresla šupu u kojoj je pronašla i oduzela veću količinu marihuane.

Droga je nađena u dvije platnene torbe, u paketima oblijepljenim prozirnom folijom, a vaganjem i preliminarnim vještačenjem utvrđeno je da se radi o opojnoj drogi ukupne težine 27,5 kilograma.

Kako su naveli iz MUP-a ZDK, pretres je uslijedio nakon što su pripadnici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, u okviru pojačanih aktivnosti na suzbijanju i sankcionisanju neovlaštenog posjedovanja, proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava, te kontinuiranom saradnjom u kontaktu sa zajednicom i građanima, došli do konkretnih operativnih saznanja da bi se na ovom mjestu mogla nalaziti veća količina droge.

- Pripadnici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici obavili su uviđaj, kojom prilikom je pronađena materija izuzeta. Poduzete su sve neophodne operativno-taktičke mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja i pronalaska počinioca navedenog krivičnog djela. Ove aktivnosti su rezultat stalne saradnje policijskih službenika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona sa građanima, institucijama i drugim subjektima zajednice.  Želimo da se zahvalimo građanima na saradnji u svakom pogledu koja rezultira otkrivanjem počinilaca inkriminisanih radnji - naveli su iz MUP-a ZDK.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh